ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο χώρο του Κέντρου μας, παρουσία του Μητροπολίτη μας, Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ.κ Μάρκου, του Γενικού Διευθυντή της Μ.Κ.Ο          " Αποστολή", εκπροσώπων των Αρχών του τόπου, επωφελούμενων & φίλων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Ιδιαίτερη τιμή για εμάς η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας ,με τις ευχές του να συνεχίσουμε το έργο μας με τα ίδια επιτυχή αποτελέσματα μέχρι σήμερα.
Θα ήθελα να παραμείνω στα λόγια του ότι το να στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο να του συμπαραστεκόμαστε να τον βοηθούμε  είναι εύκολο, δύσκολο είναι να μπούμε στην κατάσταση ενός ανθρώπου με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, να γίνουμε οι ίδιοι άνθρωποι με δυσκολίες και ιδιαιτερότητες
Έτσι πολύ εύστοχα ανέφερε "την ιστορία των τριών επιστημόνων που εργάζονταν πάνω σε ένα είδος σκουληκιού που βρισκόταν υπό εξαφάνιση.Σκοπός τους ήταν να βρούνε τρόπο ώστε το συγκεκριμένο  βιολογικό είδος να μην εξαφανιστεί. Αφού σκέφτηκαν αρκετά συμφωνήσαν και οι τρεις στο εξής. Ένας τους θα  έπαιρνε τη μορφή σκουληκιού ώστε  να μπορέσουν να διερευνήσουν τα αίτια που προκαλούν το συγκεκριμένο γεγονός και στη συνέχεια όταν θα  έπαιρναν τις απαραίτητες πληροφορίες  που θα τους έδιναν τη δυνατότητα να δοθεί λύση  στο πρόβλημα, με την αντίστροφη μέθοδο θα επανέρχονταν στην πρότερη μορφή. Αφού συμφώνησαν σε όλα η μόνη τους διαφωνία ήταν στο ποιος θα έπαιρνε τη μορφή του σκουληκιού. Κανένας δεν ήθελε να υποβιβαστεί σε ένα κατώτερο ον. Κάποια στιγμή χτύπησε το ρολόι, 12 τα μεσάνυχτα. Αποφάσισαν να διακόψουν, ήταν αρκετά κουρασμένοι, να πάνε για ύπνο. Επειδή κρατούσαν ημερολόγιο εργασιών & κατέγραφαν τις πληροφορίες που σύλλεγαν κάθε φορά, κοίταξαν το ημερολόγιο να δούνε την ημερομηνία, 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, η κατά σάρκα γέννησης του Κυρίου & Θεού & Σωτήρως ημών Χριστό 
 Αυτή την κίνηση του Χριστού, την ίδια στιγμή που κανένας επιστήμονας δεν ήθελε να υποτιμηθεί σε ένα βιολογικό είδος χαμηλότερο, όπως το εννοούμε, ο ίδιος ο θεός, ένας από τους τρεις της Αγίας Τριάδος, γινόταν άνθρωπος για να σώσει τον άνθρωπο.
   Αυτή την κίνηση του Χριστού, την κίνηση της Φιλανθρωπίας, έρχεται η Εκκλησία μας & η Κοινωνία μας σε συνέπεια της διδασκαλίας του Χριστού, είτε το δεχόμαστε πολλές φορές είτε όχι να την εκφράσει στο πρόσωπο των αδερφών της.
 Αυτή είναι λοιπόν η Αποστολή του απεσταλμένου μέσα στον κόσμο να διακονήσει το θέλημα του Χριστού." 
                                                              Χρόνια Πολλά και του Χρόνου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάντε τη θετική σκέψη… τρόπο ζωής!

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ - Μια Ομάδα όλοι μαζί!!